jueves, 30 de octubre de 2008

Sant Adrià farà al novembre el referèndum popular per decidir el futur de les tres xemeneies

L'Ajuntament té propostes per reutilitzar la instal·lació, que tancarà el 2010

Mentre Barcelona debat el format de la consulta per decidir la reforma de la Diagonal, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs té clar que sotmetrà a votació popular el futur de les tres xemeneies que Fecsa Endesa té a la façana litoral adrianenca. El referèndum, el resultat del qual el consistori ha assumit que serà vinculant, se celebrarà la setmana del 17 al 23 de novembre. La votació de les tres propostes plantejades podrà fer-se a l'edifici consistorial o a diversos punts del municipi.

Tot i que la celebració d'aquesta convocatòria s'ha posposat més d'una vegada, l'aprovació municipal de les bases de la votació (aprovada ahir amb el suport de tots els partits polítics) indica que aquest procés de consulta s'ha engegat definitivament. De fet, el document fixa per la setmana del 17 al 23 de novembre com els dies en què els ciutadans empadronats al municipi i majors de 16 anys podran respondre a favor, en contra o en blanc a la pregunta: «S'ha de conservar l'edificació de les tres xemeneies sense que això suposi cap despesa per a les arques municipals?» Els adrianencs, que podran consultar al lloc web del municipi si formen part del cens de votants, podran exercir el seu vot presencial i secret a les urnes que hi haurà instal·lades durant tota la setmana a l'edifici consistorial o, els dies 21 al 23, a les diferents taules que es muntaran als barris del municipi. L'escrutini de les paperetes començarà a la tarda del mateix diumenge 23 i s'espera que aquest mateix dia se'n coneguin els resultats definitius. Una taula de seguiment, formada per ciutadans i responsables de cada partit polític amb representació en el consistori, vetllarà pel correcte funcionament del procés de votació.

La decisió ciutadana sobre el futur de les tres xemeneies l'assumirà l'Ajuntament de manera vinculant. Per aquest motiu, el govern municipal –format pel PSC i ICV-EUiA– ha inclòs en la pregunta sotmesa a votació l'exigència que la conservació de la central tèrmica no representi cap aportació econòmica procedent del municipi. L'alcalde de la vila, Jesús M. Canga (PSC), ha defensat sempre els projectes que es financin amb diners privats.

Sant Adrià de Besòs, 30 de setembre de 2008

Llocs

  • Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), Plaça Vila, 12
  • Sant Adrià Nord: Ajuntament, Plaça Vila, 12
  • Sant Joan Baptista: Casal de Cultura, C/ Mare Déu del Carme, 22
  • Besòs: Casal d'avis, Ronda Sant Ramon de Penyafort cantonada C/ Jaume Huguet, s/núm.
  • Mina: Casal Infantil La Mina, C/ Ponent, s/núm.
  • Trajana-Monsolís: Casal d'avis, Via Trajana, 1.

Dates i horaris

Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC): de dilluns 17 a dijous 20, de 9 a 13.45h i de 16 a 18.45 h., divendres 21 i dissabte 22, de 9 a 19 hores i diumenge 23, de 9 a 13.30 h.

Als barris: Divendres 21 i dissabte 22, de 9 a 19 h. i diumenge 23 de 9 a 13.30 h.


No hay comentarios: