lunes, 31 de agosto de 2009

Decàleg del nacionalista Català/Decálogo del nacionalista catalán.

Fa molts anys va sortir un decàleg del nacionalista català que també potser el de qualsevol persona i estic totalment d´acord, si aquest decàleg se´l llegissin nombrosos polítics, precisament, catalans, segurament ens aniria molt millor.

Una salutació,
Viatger

Hace muchos años salió un decálogo del nacionalista catalán que también puede ser el de cualquier persona y con el que estoy totalmente de acuerdo, si el mismo lo siguieran numerosos políticos, precisamente, catalanes, seguramente nos iría mucho mejor.

Un saludo,
Viatger

1.- Catalunya és la teva terra. Aquesta és la teva nació./Cataluña es tu tierra. Esta es tu nación.

2.- La terra és sagrada. Traïdor qui gosi profanar-la./La tierra es sagrada. Traidor quien goce profanarla.

3.- Llengua, història, comarques, ecologia, folklore, institucions i festes nacionals són el teu patrimoni: guarda'l gelosament i enriqueix-lo./Lengua, historia, comarcas, ecología, folklore, instituciones y fiestas nacionales son tu patrimonio: guardalo celosamente y enriquécelo.

4.- No et venguis Catalunya, ni per partidisme, ni per diners, ni per cap mena de poder... ni per res./No vendas Cataluña, ni por partidismo, ni por dinero, ni por ningún tipo de poder... por nada.

5.- No matis ni atropellis en nom de cap consigna. No et deixis matar ni atropellar perquè sí./No mates ni atropelles en nombre de ninguna consigna. No te dejes atropellar porque sí.

6.- No regategis el dret de ser català a cap ciutadà. Tots els qui estimen la terra tenen dret a reclamar-la com a seva./ No regatees el derecho de ser catalán a ningún ciudadano/a. Todos los que quieren la tierra tienen derecho a reclamarla como suya.

7.- No imposis a ningú la teva nacionalitat. Catalunya és terra de llibertat./No impongas a nadie tu nacionalidad. Cataluña es tierra de libertad.

8.- No t'enlluernin aventures forasteres. Catalunya és el teu camp de treball. Això no et priva d'ésser solidari amb tots els homes./No te deslumbren aventuras forasteras. Cataluña es tu campo de trabajo. Esto no te priva de ser solidario con todos los hombres/mujeres.

9.- No serveixis els enemics del teu poble. Són enemics de tots els pobles del món./ No sirvas a los enemigos de tu pueblo. Son enemigos de todos los pueblos del mundo.

10.- Sigues crític: Catalunya no és la terra millor, és simplement la teva./ Sé crítico: Cataluña no es la mejor tierra, es simplemente la tuya.

2 comentarios:

Montse dijo...

No me catalogo como nacionalista, ni me declino por ninguna posición política en general, pero este decálogo me ha conmovido.
El nº 10 sería para mí que "Catalunya és la meva terra i és la millor"
Petons i més petons!

Alejandro dijo...

Este decálogo viene inscrito en unos carnets que se hacen (y se hacían ya en los años 1980 y quizá antes) parecidos a los DNI, pero de nacionalidad catalana.

A parte de la filiación política que puedas o no tener, hay que reconocer que el decálogo es de lo más acertado y que nadie olvide que lo hicieron nacionalistas catalanes.

petons,
Viatger