martes, 22 de junio de 2010

Te deix, amor, la mar com a penyora


Títol: Te deix, amor, la mar com a penyora.
Autora: Carme Riera.
Llengua: Català/Mallorquí.
Encuadernació: Tapa blanda.
ISBN: 9788484376231
Nº Edició:
Any d´edició:2003

Del llibre:

Te deix, amor, la mar com a penyora és un títol ja mític de la narrativa catalana més recent. Les històries que componen aquest volum les protagonitzen uns personatges al marge de la «normalitat» quotidiana, aquells que no han pogut o no han volgut ser assimilats per les convencions que regeixen el món i que han buscat altres formes de convivència. És potser per la llibertat que s'hi respira, juntament amb una elaboració estilística que només els grans escriptors saben construir, que aquests contes s'han convertit en un punt de referència per a milers de lectors i han mantingut la vigència i la frescor molts anys després de la primera edició. Aquest volum inclou el relat «Jo pos per testimoni les gavines».

Te deix, amor, la mar com a penyora (fragment).

Des d'aquí, des de la meva finestra, no puc veure la mar. Només uns níguls de mal color, desfent-se, i la punta d'agulla del temple del Tibidabo. Res de bo.Cases de pisos, altes i lletges, amb flors als balcons i veles grogues rostides pel sol.
No puc veure la mar perquè roman, enfora d'aquí, a l'altre cantó de la ciutat.
Però l'enyor. L'enyor només perquè en veure-la, pens que restes a l'altra banda i que de mar a mar, de riba a riba, hi ha menys camí que de ciutat a ciutat.

Opinió

Un recull de relats curts a on els protagonistes són: la dona, la mar i Mallorca. El títol del llibre correspon al primer relat que, segons el meu parer, és farcit de sentiments i és el millor relat encara que és trist, molt trist. La resta, potser, no tenen la força del primer encara que m´han agradat bastant.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Quisir... la primera edició no es de 2003, perque al 2003 feia més de 30 anys que va sortir aquest recull :)

Alejandro dijo...

Anònim, és cert que aquest recull fa més de 30 anys que es va escriure, però el llibre que correspon a l'ISBN i l'edició Proa, sí que és la primera edició al 2003 ja que es tracta d'una edició especial on les lletres són més gran per a les persones que tenen problemes visuals.

Salutacions,
A.