jueves, 4 de julio de 2013

Refugis de la rereguarda. Sant Adrià de Besòs (II).

 En l'entrada al refugi hi ha els noms de tots els que van morir com a conseqüència dels atacs aeris, encara que la llista hauria de ser més extensa perquè molts ferits van ser portats i atesos en centres sanitaris de Barcelona o Badalona, si van morir van quedar registrats en aquestes ciutats, posa els pèls de punta veure l'edat de les víctimes./En la entrada al refugio reza la lista de todos los que fallecieron como consecuencia de los ataques aéreos, aunque la lista debería ser más extensa porque muchos heridos fueron llevados y atendidos en centros sanitarios de Barcelona o Badalona, si fallecieron quedaron registrados en esas ciudades, pone los pelos de punta ver la edad de las víctimas.

L'entrada al refugi, si la memòria no em falla és l'únic refugi que és adaptat per a les persones amb movilitat reduïda./La entrada al refugio, si la memoria no me falla es el único refugio que està adaptado para las personas de movilidad reducida.

 Una Guerra (in)Civil amb armament multinacional./Una Guerra (in)Civil con armamento multinacional

 Plano en alzado del refugio./Plànol en alçada del refugi antiaeri.

 Aquesta és una de les letrines del refugi./Esta es una de las letrinas del refugio.

 Entre paves i falcons./Entre pavas y halcones.

 Vista del lateral del refugi antiaeri./Vista lateral del refugi antiaèreo. 



 Diferents explicacions de la Junta de Defensa Passiva de la Generalitat, en aquesta última foto pot apreciar-se el forat que fa una bomba en el terra normal i en el formigó./Diferentes explicaciones de la Junta de Defensa Passiva de la Generalitat, en esta última foto se puede apreciar el agujero que realiza una bomba en el suelo normal i en el hormigón. 

 L'altre costat del refugi/ El otro lado del refugio.

 Aquest forats tapats que poden apreciar-se són ni més ni menys que les canalitzacions de sortida/entrada d'aire del refugi./ Estos agujeros tapados que se pueden apreciar son ni más ni menos que las canalizaciones de entrada/salida de aire del refugio.


 Ací hi ha una explicació del tipus de bombes que foren llançades al Pla del Besòs./ Aquí hay una explicación del tipo de bombas que fueron lanzadas en el Pla del Besós.

Una de els apertures que enllaçen amb tots dos costats dels refugi./ Una de las aberturas que enlaza con los dos lados del refugio.





 Diverses explicacions de seguretat i actuació en cas d'atac aeri./ Diferentes explicaciones de seguridad y actuación en caso de ataque aéreo. 


 La guerra total aèria./ La guerra total aérea.


No hay comentarios: