lunes, 26 de julio de 2010

Revistes en Català.

De les lectures de revistes en català aquestes són les que més m´agraden.


Cavall Fort. Dos cops al mes, Cavall Fort ofereix als lectors de 9 a 15 anys còmics, contes, articles, reportatges, jocs, propostes d'activitats... tot presentat amb la màxima qualitat tant de contingut com gràfica. Cada quinze dies a casa vostra.

A aquesta revista li tinc certa estima ja que era de les primeres que llegíem en llengua catalana quan començàvem a llegir en aquesta llengua.

De Cine. De Cine neix amb la voluntat d'acompanyar les nostres pel•lícules, el nostre públic, els nostres artistes i els nostres productors, i d'informar milers d'aficionats que volen saber més del cinema que es fa al nostre país.

Descobrir Catalunya. Revista de geografia i viatges que té com a àmbit els Països Catalans. De gamma alta. A través de reportatges de natura, patrimoni, cultura popular, gastronomia i història pretén proposar sortides pel territori català.


El món medieval. La revista El món medieval convida a recórrer un passat mil•lenari a través de les seves gents, els seus famosos nobles i religiosos i les nombroses empremtes medievals de la geografia dels Països Catalans.

Escola catalana. Vol crear debat i fer reflexionar sobre els temes educatius, socials i culturals més rellevants. Monogràfics amb suggeriments didàctics per al professorat.

Estris. Revista d’actualitat i recursos per a l’educació en el lleure, l’animació sociocultural i el món associatiu. Ofereix eines de formació i reflexió per a educadors, monitors i persones vinculades a l’acció social.

L'Avenç. La revista que cal llegir. Història, literatura, art, teatre, música... en forma de reportatges, entrevistes i assajos. La crònica mensual d’un país a través del seu passat i del seu present.

L'espectacle. Dedicada al món professional de l’espectacle. És un aparador de les novetats d’orquestres, pop-rock, cançó, flamenc, teatre, varietats, humor i infantils. Edita l’Anuari de la Música i l’Espectacle als Països Catalans.

Sàpiens. Revista de caràcter divulgatiu sobre temes d’història de Catalunya i del món, narrada de forma propera i apassionant.

Serra d´or. Iniciada el 1959 amb l’objectiu de divulgar l’alta cultura. És una revista atractiva i imprescindible dins l’entramat cultural dels Països Catalans.

Les fotos i els textos els he tret de la pàgina web http://www.lesrevistes.cat/ct/CercadorRevistes:Cos ací podeu trobar totes les revistes que hi han en llengua catalana o a la seva adreça del facebook http://www.facebook.com/photo.php?pid=3725134&id=339527577484#!/photos.php?id=339527577484

2 comentarios:

Montse dijo...

Boníssima colecció de revistes interesants!!
De Cavall fort també guardo un bon record, crec que es una de les primeres que vaig llegir en catalá. Pensaba que ja no la feiem!!!

De Cine i Descobrir Catalunya son molt interesants.
Moltes gràcies per la teva reçerca de aquestes revistes culturals.

Petons!!

Alejandro dijo...

De res dona!

Però són les que més m´agraden hi ha un munt més i també molt interessants, encara que la que més he llegit és Sàpiens.

Petons,
Viatger