martes, 13 de marzo de 2012

Avui ha mort Teresa Pàmies.

 Una gran pèrdua, en pau descansi.
__________________________________

Òmnium Cultural lamenta la mort avui de l’escriptora Teresa Pàmies als 93 anys. L’entitat destaca la importància de l’obra que ha deixat Pàmies per la cultura catalana. L’escriptora, nascuda a Balaguer l’any 1919, va ser una de veus més importants de la prosa memorialista del país al segle XX i es va erigir en una narradora de qualitat indiscutible en un període en què la literatura feta per dones no era habitual.

Per a l’entitat, Teresa Pàmies serà recordada també pel seu compromís polític inalterable amb el país i amb els ideals de la justícia social. El seu nom és doncs sinònim de fermesa. De fet, la seva és una obra extensa que relata a través de la crònica i d’un llenguatge modern períodes importants del país com ara la Guerra Civil espanyola i l'exili català.

L’escriptora, que durant molts anys va col•laborar activament amb els mitjans de comunicació del país, va rebre diversos reconeixements al llarg de la seva vida entre els quals destaquen la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2001).

http://premidhonor2011.premidhonor.omnium.cat/ca/noticia/omnium-cultural-lamenta-la-mort-de-teresa-pamies-5701.html

No hay comentarios: